loading

Арника

 Арника се използва при сърдечна недостатъчност и исхемична болест на сърцето.

Арника има антибактериално и противовъзпалително действие. Външно се използва за лечение на цирей, изгаряния и навяхвания, хемороиди, тъй като подобрява кръвоснабдяването в мястото и това води до бързо оздравяване. При зъбобол се прави гаргара от арника. Не трябва да се прилага открита рана, тъй като това може да предизвика болезнено раздразнение.

Хомеопатичните препарати се използва и за лечение на болки в мускулите, натъртвания, изкълчвания, дразнене от наранявания и изгаряния, както и други условия, причинени от пренапрежение или травма. Хомеопатичнитедози са изключително разредени и по принцип се считат за безопасни за вътрешна употреба, когато се приема в съответствие с указанията на етикета.

В народната медицина се използва при маточни кръвоизливи в послеродовия период и при недо­статъчно обратно развитие на матката,епилепсия, парализа, бронхит, задух.

В големи дози арниката е отровна и е необходимо да се консултирате с лицензирани практикуващ лекари при използването й.

СИЛАТА НА ПРИРОДАТА

Светът се урбанизира твърде бързо. Фактори като пренаселеност, замърсяване на въздуха, твърде много шум, както и липсата на достъп до природата допринасят за емоционален и физически стрес.

Впрягайки мощната сила на природните лекарства ние създаваме хранителни добавки предназначени за превенция и контрол на заболяванията.

www.maxmedica.bg