loading

Гинко билоба

ГинкоГинко билоба (сух екстракт)

Екстрактът от гинко билоба се получава от най-стария известен дървесен вид, като възрастта му се оценява на над 200 мил. години. Това е листопадно дърво, достигащо до 25 метра на височина и възраст до 2500 години. В листата на гинко билоба има две основни групи активни вещества - флавоноиди и терпен-лактони, сред които гинкоглиди А, В и С, билобалид, кверцетин и кемпферол.

Гинкофлавоноидите директно разширяват малките кръвоносни съдове и повишават скоростта на кръвния ток, като се повишава кислородното насищане в мозъка, както и в останалите органи на тялото. Това повлиява положително всички нарушения, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване - отслабване на паметта, старческа деменция, болестта на Алцхаймер, шум в ушите, световъртеж, главоболие, сърдечна аритмия, глаукома, периферни съдови смущения. Също така може да се повлияят умората, апатията, депресията, повишава се синтеза на АТФ в организма, което осигурява енергията за мускулните съкращения.

Гинкоглидите контролират алергичното възпаление, астмата и анафилактичния шок.

Гинко билоба има силно антиоксидантно действие. Предотвратява превръщането на холестерола в плака, която втвърдява артериите. Използва се и при други проблеми, свързани с нарушено кръвообращение като диабетна полиневропатия, синдром на Рейно, хемороиди и варикозни вени. Хора, претърпели инсулт или черепна-мозъчна травма, се повлияват добре при приемане на гинко билоба. Клинични изследвания потвърждават, че се подобрява оросяването на ретината, като се забавя дегенерацията й. Старческата загуба на слуха също се повлиява положително. Повишава се ефикасността на метаболизма, синтезът на 3 невротрансмитери и се осигурява по-добър приток на кислород в мозъка. Установено е повишаване на концентрацията и положително въздействие върху краткосрочната и дългосрочна памет. Успешно се използва при страдащи от болестта на Алцхаймер и други нарушения на мозъчната дейност като затруднена ориентация и нарушения в паметта.

Съдоразширяващият ефект настъпва веднага след започване на приема, а антиоксидантните ефекти настъпват при продължителна употреба(до шест седмици).

Доза от 50 мг сух екстракт може да се приема постоянно, за дълъг период от време, а дози от 150 мг могат да се приемат без прекъсване до 5-6 месеца.

В комбинация с жен-шен, златна чия и алое вера има добри резултати при стерилитет и импотентност, забавя процесите на стареене. С успех е използван при Паркинсонова болест. Много добре може да се комбинира с други хранителни добавки и антиоксиданти, като бетакаротин, витамин С, витамин Е, селен и др.
  • Гинко билоба

СИЛАТА НА ПРИРОДАТА

Светът се урбанизира твърде бързо. Фактори като пренаселеност, замърсяване на въздуха, твърде много шум, както и липсата на достъп до природата допринасят за емоционален и физически стрес.

Впрягайки мощната сила на природните лекарства ние създаваме хранителни добавки предназначени за превенция и контрол на заболяванията.

www.maxmedica.bg