loading

Червени лозови листа

Екстрактът от червени лозови листа е един от най-популярните и надеждни компоненти при венозна недостатъчност. Той укрепва стените на кръвоносните съдове, намалява пропускливостта на кръвоносните съдове, поддържа венозната циркулация, облекчава усещането за тежест и умора. Червени лозови листа е ефикасно средство за премахване симптомите на хроничната венозна недостатъчност, потиска болката и чувството за тежест в краката, подобрява еластичността на кръвоносните съдове.

Червените лозови листа допринасят за:

  •     премахване на чувството за тежест в краката;
  •     подобряване на венозната циркулация;
  •     укрепване на кръвоносните съдове и намаляване на пропускливостта на съдовата стена.

Проблемите с разширените вени се изострят. Най-чести фактори за появата им са бременността, прекомерното телесно тегло и определени физически дейности. Жените страдат от разширени вени 4 пъти повече от мъжете, а с напредването на възрастта броят на заболелите значително нараства. Разширените вени често са следствие на наследствена слабост в строежа на стените на вените.
Във времената когато гроздето се е тъпкало с крака за да се приготви виното, разширените вени са били много рядко срещано заболяване. Полезното действие на Червените лозови листа е познато повече от 2000 години и под най-различни форми те се използват за медицински цели – най-известни във времето са били компресите от лозови листа, те се събират през есента, след приключването на гроздобера, когато започват да падат, тъй като тогава съдържат максимално количество антоциан и флавоноиди тайната на винената лоза е в червения му цвят – флавоноидите намаляват възпаленията и капилярите се стабилизират, изчезват болките и спазмите, както и отоците.СИЛАТА НА ПРИРОДАТА

Светът се урбанизира твърде бързо. Фактори като пренаселеност, замърсяване на въздуха, твърде много шум, както и липсата на достъп до природата допринасят за емоционален и физически стрес.

Впрягайки мощната сила на природните лекарства ние създаваме хранителни добавки предназначени за превенция и контрол на заболяванията.

www.maxmedica.bg