loading

Гинко билоба екстракт или чай

Monday, Jul 11, 2016
Автор: maxmedica.bg | 0 коментар(и)

Листата на вечнозеленото дърво са уникални по своя химичен състав. Комбинацията от гинколиди, флавоноиди и витамините С, В и А не се среща в нито един растителен вид, с изключение на гинко билоба.

Листата на вечнозеленото дърво са уникални по своя химичен състав. Комбинацията от гинколиди, флавоноиди и витамините С, В и А не се среща в нито един растителен вид, с изключение на гинко билоба.

Гинко билоба  (Ginkgo biloba) е семенно растение, единственият съществуващ и днес вид в отдел Гинкови (Ginkgophyta), род Гинко (Ginkgo), поради което много често се нарича с родовото си наименование. В продължение на векове се смята, че е изчезнал в дивата природа, но в наши дни е установено, че се среща в ограничен район в Източен Китай, въпреки че дивият статут на тези дървета е спорен.

Гинко се култивира у нас от края на 19-ти век. Първите засадени дървета растат и до днес в градината при Докторския паметник (зад Народната библиотека), както и на входа на АГ „Шейново“ и на площад „Свобода“ град Добрич. Отделни индивиди от него могат да се видят в почти всеки парк в различни градове на България.

Съществуването на растението Гинко билоба може да бъде проследено назад в земната история до юрския период. По времето на динозаврите, гинкото се е срещало върху голяма част от сушата и дори след като много други видове изчезнали, това растение се е запазило непроменено – чак до наши дни.

Екстрактът от листата е изключително ценен при всички заболявания и смущения, предизвикани от аномалии в кислородопритока, изразени в недостатъчно кръвоснабдяване – главоболие, глаукома, шум в ушите, хемороиди, съдови болести, Алцхаймер, синдром на Рейно.

Когато лечението изисква засилване на въздействието на гинко билоба и постигането на по-бързи и трайни резултати в сравнение с тези, постигнати с приема на чай, е необходимо да започнем приема на екстракт от гинко билоба под формата на капсули или твърди таблетки. Ексктрактът, приеман в тази форма, не изисква предварителна подготовка – варене, запарване и прецеждане, прецизирана е дозата му и не са нужни никакви усилия. Добавката можем да вземем дори, когато сме навън, като за предпочитане е комбинацията от екстракт от гинко билоба с магнезий.


Гинко билоба

Гинко билоба.


Гинко билоба за добра памет.

Безспорно първото място в класацията за топ ползите от гинко билоба е способността на древното растение да повлиява положително на паметта.

Препоръчва се за прием не само от пациенти в напреднала възраст, но и такива, които извършват интелектуална дейност (писатели, журналисти, преподаватели) и тези,  които имат проблеми с концентрацията (ученици и студенти).

Приемайте хранителна добавка гинко билоба с магнезий за да подсилите мозъчната дейност. Дегенеративни промени се забавят и мозъчната концентрация се подобрява благодарение на засиления приток на кислород към мозъчните стени.


Гинко билоба

Гинко билоба.Гинко билоба като лекарство против деменция.

В последните десетилетия лекарствата с Гинко билоба  се утвърждават все повече като средство, предпазващо от деменция. Въпреки, че американски учени излязоха с опровержение на това становище, тяхното становище не е доказано на сто процента.

Според тях приемът на екстракта допринася за удължаване продължителността на човешкия живот, но не свежда до минимум риска от развитие на деменция.

Друг експеримент, извършен с 200 пациента с деменция показва, че след една година редовен прием на добавката по-голямата част от тях са се подобрили.


Гинко билоба

Гинко билоба.


Гинко билоба за добро оросяване на мозъка.

Терапията с Гинко билоба  е класика за лечението на състояния, свързани с аномалии с оросяване на мозъка. Най-често намаленият приток на кислород към мозъка се изразява с главоболие, замаяност, обща отпадналост, разконцентрираност, ледени крайници. Към изброените симптоми няма как да не добавим и лошото настроение и произтичащата от него повишена раздразнителност.

Смущенията в процеса снабдяване на мозъка с кислород и притока на кръв към крайниците, разстройват дейността на всички системи и подсистеми в организма.

В тези случаи изключително добре действа комбинацията от гинко билоба+зелен чай. Освен, че повлиява благоприятно върху гореизброените симптоми, тя намалява значително риска от последващо развитие на Алцхаймер.


Гинко билоба - Maxmedica

Гинко билоба.

Гинко билоба при шум в ушите и световъртеж.

При шум в ушите положителният ефект от терапията с гинко билоба се дължи на подобреното оросяване на мозъка. Този неприятен симптом е в състояние буквално да Ви подлуди. На пациента се причуват звуци, които в действителност не съществуват. Най-влудяващо е усещането, че главата буквално ще пръсне на парченца.

Много лекари назначават гинко билоба като основна и допълваща терапия. Но не всички специалисти са на това мнение. Не са малко и тези, които приемат въздействието на тази билка като спорно. Факт е, че има пациенти, открили спасение от неприятни симптом, именно в екстракта от листата на вековното дърво.

Аномалии в мозъчното кръвообращение са най-честата причина за световъртеж. За този проблем няма по-добър лек от гинко билоба. Не случайно името на това растение се свързва с кръвообращението. То не само оказва стимулиращ ефект върху него, но и помага на тялото да изхвърли всички токсични вещества, отделени от клетъчната дейност. Този проблем засяга все повече хора. Фактор за прогресивното увеличаване на техния брой е влошеното качество на живот на съвременния индивид.


Гинко билоба

Гинко билоба

Гинко билоба при витилиго.

Едно от природните средства, даващи положителни резултати при лечение на витилиго, е коментираното вечно зелено растение. При проведени опити е установено, че приемът на екстракт от него може да измести напълно необходимостта от провеждането на фототерапевтичен курс. В този случай се препоръчват добавките с витаминен комплекс, засилващ лечебните ползи и ефекти, които има гинкото.

Гинко билоба лекува депресия

Въздействието на гинко билоба върху централната нервна система обуславя положителните резултати при лечение на депресия с него. Освен, че премахва чувството на тревожност и потиснатост билката цери и другите неприятни симптоми при това състояние – главоболие, безсъние, обща Отпадналост  и умора.


Гинко билоба

Гинко билоба

Гинко билоба против рак.

Мненията за ефективността на гинко билоба в лечението и превенцията на рак са противоречиви. Някои от учените са на мнение, че редовният му прием на добавки с него води до ракови заболявания. Според други този риск се крие не в химичния състав на растителния екстракт, а на веществата, които се добавят към него при производството на добавките. Други са на мнение, че вечно зелените листа са един от най-мощните природни лекове, париращи развитието на раковите клетки.

Гинко билоба с магнезий за нерви.

В комбинация с магнезий гинко билоба има успокояващо действие при нерви, което се изразява е повишена тревожност, често изпадане в депресивни състояние, силно главоболие, отказ от консумация на храна и безсъние. Всички тези неприятни симптоми утихват благодарение на ефекта, който оказва върху централната нервна система синергичната комбинация магнезий+гинко билоба. Най-новият продукт, съдържащ тази комбинация са капсулите Гинко+магнезий Макс от Максмедика, които имат балансиращ и ефект върху нервната система. Те възвръщат изгубения нервно-психически баланс. Приемът на продукта е препоръчителен и при мускулни крампи, чиято острота заглъхва след няколко приема. Причината за тях е недостигът на този елемент, които е почти невъзможно да си добавим чрез храната заради вредните вещества и агенти, които се съдържат в повечето хранителни продукти.


Гинко билоба

Гинко билобаПрепоръчани продукти

Оставете коментар