loading

Ментол и Камфор

Ментол (Mentholum)


Ментолът се използва широко за лечение на мускулни и ставни болки или болки произтичащи от артрит, ревматизъм, навяхвания и така нататък.

Начин на действие:

Когато се втрива в кожата и лигавиците, прилаганнето на ментол предизвиква дразнене на нервните окончания, придружени с усещане за студ, парене и боцкане. Това повърхностно дразнене на ментола: първо студено после топло, намаля възпалението в по-дълбоките слоеве. 

Ментолът има и слаби антисептични дезинфектанти свойства. Ментолът се прилага външно като аналгетик.

Мента се използва широко в народната медицина. Външно се използва за изгаряния, възпалителни кожни процеси, невралгия, пресипналост, пресипналост, зъбобол, заболявания на венците, акне, ухапване от насекоми, суха кожа, заболявания на горните дихателни пътища, бронхит, бронхиектазии; вътре - в черния дроб и стомашно-чревни колики, киселини в стомаха, гадене, нервна възбуда в менопауза, невротични състояния, безсъние, тежка менструация, на белите дробове и сърдечно-съдови заболявания, левкемия, и като средство против кашлица и стягащо.


Камфор


Камфорът има силен, специфичен аромат, който не може да бъде сбъркан с друг. Той е задължителна съставка на множество продукти за локално приложение. Приложим е при широк спектър от болестни състояния - от простуда до бронхит, от леко претоварване до напреднал артрит или сериозни травми.

Начин на действие:

Камфорът е високо ценен от фармацевтичните компании, както и от аромотерапията, заради своето успокояващо и тонизиращо, антисептично и имуностимулиращо действие.
Обикновено камфор се използва външно за облекчаване на ревматични и артритни болки, болки в гърба и невралгия. Може да се използва за кожни проблеми като херпес, измръзнали места, обриви на устата, за втриване в гърдите при бронхит и други белодробни инфекции.


СИЛАТА НА ПРИРОДАТА

Светът се урбанизира твърде бързо. Фактори като пренаселеност, замърсяване на въздуха, твърде много шум, както и липсата на достъп до природата допринасят за емоционален и физически стрес.

Впрягайки мощната сила на природните лекарства ние създаваме хранителни добавки предназначени за превенция и контрол на заболяванията.

www.maxmedica.bg