loading

Зеленоуста мида

Сух екстракт от Новозеландска зеленоуста мида (Perna canaliculus)

Екстрактът от зеленоусти миди принципно се добива от пресни, живи миди и се лиофилизира.

Екстрактът от новозеландски зеленоусти миди от години се счита за активно средство срещу артрита и другите ставни възпалителни заболявания. Лечебният ефект на тези миди се обяснява предимно със съдържащите се в тях глюкозамингликани (ГАГ), които свързани с протеини образуват протеогликани (ПГ) - структурните единици на съединителната тъкан на сухожилията, хрущялите, връзките и костния матрикс заедно със съдържанието на омега-3 мастни киселини.

Протеогликаните са широко застъпени както в животинския, така и в човешкия организъм. Те се състоят от 85-95% въглехидрати, образуващи полизахаридни вериги. Органичната субстанция на хрущялната тъкан се състои от около 50% колаген (структурни протеини) и около 20% глюкозаминогликани и хиалуронова киселина. Глюкозамингликаните при човека и гръбначните животни, благодарение на отрицателния си заряд, допринасят значително за водното съдържание в хрущялната тъкан. Стимулирайки синтеза на синовиална течност, те придават на хрущяла висока еластичност (буфериращо свойство), регулират метаболизма му, като предотвратяват разрушаване на тъканите. Липсата на синовиална течност е предпоставка за артритната болка. Протеогликаните имат доказани противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. След 40 годишна възраст производството на протеогликани се нарушава, а именно този дефицит е причина за дегенеративните ставни заболявания. Естествената част на глюкозамингликаните в зеленоустите миди трябва да се приема орално, като допринася за подобряване образуването на протеогликани в засегнатите стави.СИЛАТА НА ПРИРОДАТА

Светът се урбанизира твърде бързо. Фактори като пренаселеност, замърсяване на въздуха, твърде много шум, както и липсата на достъп до природата допринасят за емоционален и физически стрес.

Впрягайки мощната сила на природните лекарства ние създаваме хранителни добавки предназначени за превенция и контрол на заболяванията.

www.maxmedica.bg