loading
Глюкозамин Формула 120 табл.
  • Глюкозамин Формула 120 табл.

Глюкозамин Формула 120 табл.

  • Код на продукта 20 / Заявка на тел: 0896 271 499
  • Наличност В наличност

Цена: 39,00 лв.
Без данък 32,50 лв.

„Глюкозамин формула“ на „Максмедика“ 

За по-малко от век средната продължителност на живота е пораснала почти два пъти. Хората живеят по-дълго и по-активно, което предполага повече и по-чести хронични болести. Това се отнася особено за ставните заболявания. Те ограничават движението и често водят до инвалидизиране на възрастни и не чак толкова възрастни. Разбира се, остаряването не може да бъде спряно, но пък с помощта на модерната наука и технологиите може да бъде забавено. Едно от средствата затова са хранителните добавки. 

„Максмедика“ е български производител на серия натурални хранителни добавки с широк обхват на действие, насочени точно към запазване качеството на живота. Един от нейните най-ефективни продукти е „Глюкозамин формула“


gliucozamin formula

Глюкозамин формула

Какво представлява „Глюкозамин формула“

„Глюкозамин формула“ е насочен към поддържане и профилактика на опорно-двигателния апарат, както и към възстановяването му в начална фаза на артритни заболявания. Прецизно подбраните му съставки подкрепят обновяването и доброто здраве на костите, ставите и съединителната тъкан. Продуктът обединява действието на Д-глюкозамин сулфат 2KCL, колаген, сух екстракт от бяла върба (25% салицин) и аскорбинова киселина. Комбинацията от болкоуспокояващо (салицин), антиоксидант и стимулатор на собственото производство на колаген (аскорбинова киселина) и градивните съставки на опорно-двигателната система (колаген и глюкозамин) осигуряват нужната синергия за преодоляване на уврежданията,  дисфункциите и болката.

gliucozamin formula

Глюкозамин формула

Строеж и функции на опорно-двигателната система

Тя обединява костите, ставите, лигаментите, сухожилията и мускулите в едно цяло. Основните ѝ функции са да крепи тялото изправено и да осигурява движението му в пространството.Мускулите се свързват здраво с костите посредством сухожилията (съединителна тъкан) и пак чрез тях управляват движението им. Задвижената кост се приплъзва в ставата и извършва движение в желаната посока. Ставата е мястото, в което се събират две или повече кости. Повърхностите им, които контактуват една с друга, са изолирани с гладка, здрава, еластична хрущялна тъкан. Тя минимизира триенето и напреженията при движението на костите една спрямо друга, поема сътресенията и гарантира лекотата и свободата на придвижване. В тази задача хрущялът е подпомаган от синовиалната течност, която го смазва и подхранва. Тя се секретира от така наречената синовиална мембрана – нежният вътрешен слой на изградената от здрава съединителна тъкан ставна капсула, която затваря ставата и я пази от външни влияния.Всяка става извършва определен обем движения. Той се ограничава от здрави ставни връзки (лигаменти) – отново от съединителна тъкан, които гарантират стабилността на структурата. В много висока степен костите, ставите, съединителната тъкан (в това число и хрущялът) са изградени от колаген, а за обновяването и функционирането им е необходим глюкозамин. Проблемът е, че след 30те синтезът на колаген и глюкозамин непрекъснато намалява. Това  затруднява обновяването на структурите и се превръща в предпоставка за бързото им разрушаване. 

Точно за такива случаи е създаден „Глюкозамин формула“ на Maxmedica

gliucozamin formula

Глюкозамин формула


Характеристика на биоактивното вещество глюкозамин

По своята химическа характеристика веществото глюкозамин е аминозахарид. Включва се в състава на различни глюкозамингликани и гликопротеини и под неговото действие се ускорява синтеза на хиалуронова киселина, еластин и колаген; намира се и в кератина. Те от своя страна изграждат съединителната тъкан. Глюкозамин подкрепя регенерирането на хрущялите, включва се в синовиалната течност, възстановяна ставното хранене и оптимизира метаболизма на костната тъкан. Спомага за отлагане на калция и фосфора в костното вещество. Увеличава пропускливостта на ставната мембрана. Препоръчва се като антиоксидант. Като резултат приемът на глюкозамин води до намаляване на възпаленията, облекчава болката, чувствително забавя дегенеративните процеси в ставите и възвръща подвижността им. Това го прави отличен хондропротектор и го утвърждава като средство за лечение на различни артритни и сходни на тях заболявания, възстановяване на костите след травми и т. н. Въпреки че в „Глюкозамин формула“ съставката е използвана главно заради забележителното ѝ действие при ставни заболявания, глюкозамин е от полза за зрението, за стените на кръвоносните съдове и сърцето, за производството на важни хормони и за работата на имунната система.

gliucozamin formula

Глюкозамин формула

Форми на глюкозамин, влагани в добавките

В хранителните добавки се влагат глюкозамин сулфат, глюкозамин хидрохлорид и много рядко N-ацетил-глюкозамин. С най-добра усвояемост е глюкозамин сулфат.Различните форми се добиват по различен начин. Така глюкозамин сулфат може да се произведе лабораторно от глюкоза и глутамин, но по-често се извлича от миди, ракообразни, хрущял от акула и т. н. Той е и най-добре проучен от гледна точка на действието и ефективността му. Макар че мненията за използването на глюкозамин като лекарство са противоречиви, в преобладаващата част от европейските страни глюкозамин сулфат има статут на одобрено безопасно лечебно средство за остеоартрит.Глюкозамин хидрохлорид се произвежда чрез химични методи, но вече се среща и негова растителна версия – глюкозамин хидрохлорид, извлечен от Aspergillus niger (вид гъба).

N-ацетил-глюкозамин се използва на-вече в козметиката.

Активната съставката в „Глюкозамин формула“ е глюкозамин сулфат от натурален произход. Той е стабилизиран с калиев хлорид, което го прави безопасен за хората, в чиято диета натрият е ограничен.

gliucozamin formula

Глюкозамин формула

Колаген хидролизат като съставка на „Глюкозамин формула“

Колагенът е основният градивен белтък в тъканите на тялото. Той е определящ за структурата и здравината им. Достатъчно е да се каже, че изгражда над 50%  от хрущялите, за да стане ясно, защо е включен в „Глюкозамин формула“. Нишковидният протеин доставя  градивен елемент за костите, съединителната тъкан и ставите, но стимулира и собствения колагенов синтез на организма.

Аскорбинова киселина като съставка на „Глюкозамин формула

Освен като антиоксидант, витамин С е важен и като участник в производството на колаген. Това беше причината да го вградим в нашия продукт.  

Сух екстракт от бяла върба (25% салицин) като съставка на „Глюкозамин формула“

В една хранителна добавка, насочена към подобряване състоянието на ставите, обезболяващото и противовъзпалително средство винаги има своето място.

Помощни вещества в „Глюкозамин формула

Те са целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат и талк. Благодарение на тях активните съставки са оформени в лесни за прием таблетки. 

Гаранции за качество на „Глюкозамин формула“ от „Максмедика“

„Глюкозамин формула“ е български продукт, съответен на европейските и българските стандарти и изисквания. В производството влагаме сертифицирани субстанции и екстракти от растителен произход. Те идват от утвърдени европейски производители .

Не само „Глюкозамин формула“, но и всички наши хранителни добавки се  разработват прецизно, така че да са добре балансирани и ефективни, без излишно да натоварват организма. Предлагаме ги на максимално добри цени, за да са достъпни за повече потребители, които се нуждаят от помощ и укрепване на здравето.

gliucozamin formula

Глюкозамин формула

Употреба на „Глюкозамин формула“

Приемайте по 2 капсули  на ден с около 200 мл вода. За максимален резултат е необходим тримесечен прием. Максимален дневен прием от 3 таблети. 

Макар че е безопасен, „Глюкозамин формула“ не бива да се взема от деца, бременни и кърмачки. Затова пък няма противопоказания при пациенти с диабет и цьолиакия (глутенова непоносимост). 

При проявена свръхчувствителност, спрете веднага приема на „Глюкозамин формула“.

Глюкозамин формула“ на „Максмедика
Какво представлява „Глюкозамин формула“
Строеж и функции на опорно-двигателната система
Характеристика на биоактивното вещество глюкозамин
Форми на глюкозамин, влагани в добавките
Колаген хидролизат като съставка на „Глюкозамин формула“
Гаранции за качество на „Глюкозамин формула“ от „Максмедика“
Употреба на „Глюкозамин формула“


ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Опорно-двигателна и костно ставна система

  • Стимулира производството на синовиална течност
  • Подпомага нормалното функциониране на опорно-двигателната система
  • Оказва благоприятно влияние за нормалната структура и функциониране на ставите и сухожилията
  • Благоприятства поддържането на функционалната подвижност и активност на ставите     

 

СЪСТАВВсяка таблета съдържа:

Д-Глюкозамин сулфат 2KCL-420 mg;

Колаген хидролизат -120 mg.;

Сух екстракт кора от бяла върба (25%салицин)-50mg.;

Аскорбинова киселина-10 mg.

Спомагателни вещества:целулоза;талк; магнезиев стеарат;силициев диоксид.

 

Съдържание в максимална  дневна  доза от 3 таблети:

Д-Глюкозамин сулфат 2KCL -1260mg;

Колаген хидролизат -360 mg;

Сух екстракт  кора бяла върба (25%салицин)-150 mg;

Аскорбинова киселина-30 mg.


НАЧИН НА УПОТРЕБА3 пъти по 1 капсули дневно със 150-200ml вода на прием.

За оптимален ефект се препоръчва прием на продукта три месеца .

Продуктът е безопасен и подходящ за продължителна употреба.

Не е противопоказен за диабетици.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

При свръхчувствителност към някоя от съставките.

При проява на нежелани реакции, употребата на продукта трябва да се прекрати.

Не се препоръчва употребата от  бременни жени, кърмачки и деца до 12-годишна възраст.

 

СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ: Не са наблюдавани в препоръчаните дози.

Да не се превишава  максимално допустимата дневна доза от  3 таблети !

При необходимост от по голяма доза да се консултира с лекар!

Не е заместител на разнообразното хранене!

Продуктът не е лекарствено средство!

Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца!

Не съдържа глутен!

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош           Добър

Етикети: glucozamin, глюкозамин, глюкозамин формула