loading
Пробиотици - какво не знаем

Пробиотици - какво не знаем

Какво не знаем за пробиотиците и пребиотиците? Кога са нужни и за какво помагат?

probiotik lactomax forte
Пробиотик Лактомакс форте

Напоследък  темата за т.нар. „добри" бактерии е изключително актуална. Интересът към тях е разбираем, като се има предвид, че нарушенията в чревната флора са сред основните причини за възникване на много заболявания. Хората все повече си дават сметка колко важно е чревното здраве за нашето общо здраве.

Важно ли е какъв продукт ще си вземем?

probiotik lactomax forte
Пробиотик Лактомакс форте

Изборът който ще направим  е от изключително значение . От това зависи дали ще постигнем желаният от нас ефект. Три са важните  условия, на които трябва да отговаря продуктът, за да сме сигурни, че е качествен и ефективен.

 1. Най-важното и основно правило е пробиотичните бактерии  които съдържа  да са живи, защото те оказват  благотворно действие. 

2. Уверете се, че съдържа в един грам  минимум 5 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз  и сигурен ефект. 

3. Препоръчително  е в продукта да има и пребиотик,  тъй като той е храната,  необходима за растежа и активността на добрите бактерии.

Има ли продукт, който отговаря на тези критерии?

Повечето  предлагани продукти в аптеките и дрогериите не отговарят на абсолютно всички изисквания. Но  разбира се има и такива,които покриват тези три критерия.

МаксМедика  Ви препоръчва  своя най-нов продукт - синбиотика  ЛактоМакс Форте (LactoMax Forte ), защото е иновативен , натурален и ефективен. ЛактоМакс Форте е произведен от специално разработени микрокапсулирани култури  Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium Longum , гарантиращи съдържание на не по-малко от в 1g : 5 х 109 живи лиофилизирани  бактерии без нуждата от специално съхранение.

Само за конкретни проблеми ли е подходящ ЛактоМакс Форте?

probiotik lactomax forte
Пробиотик Лактомакс форте

Не, ЛактоМакс Форте може да се приема както при диагностицирани стомашно-чревни проблеми, така и при нездравословен начин на живот, стрес, нередовно хранене и други.

ЛактоМакс форте  съчетава синергично 4 щама пробиотични  култури и пребиотик инулин  и по този начин благоприятства за:

- По-добро храносмилане: Осигурява ефективната обработка на храната, усвояването на полезните вещества от нея и регулярното изхвърляне на остатъчните отпадъци след обработването и създават условия за нормална дефекация.

- Подпомага функциите на стомашно-чревния тракт след прием на антибиотици: Подпомага поддържането на количеството полезни бактерии в стомашно-чревния тракт. Спомага за намаляване на страничните ефекти от приема на антибиотици;

- Подкрепя регулирането на чревната перисталтика : В качеството си на разтворими фибри инулинът ускорява изчистването от шлаки и непреработена храна, благодарение на способността му да стимулира чревната перисталтика.

- Регулиране на баланса на чревната микрофлора в стомашно-чревния тракт: Пробиотиците подкрепят дейността на червата като допринася за постигане на храносмилателен комфорт и премахват чувството на тежест и подуване.

 Подкрепя доброто чревно здраве и намалява нежеланите последствия върху организма от нездравословен начин на живот, стрес и др.

Ето защо ЛактоМакс форте се използва при:

probiotik lactomax forte
Пробиотик Лактомакс форте

1.стомашно-чревен дискомфорт (диария,подуване,болки в корема)

2.прием на антибиотици

3.нарушена чревна микрофлора

4.спад на имунитета


Още за ЛактоМакс Форте …

probiotik lactomax forte
Пробиотик Лактомакс форте

Синбиотиците са продукти, които съдържат пробиотик и пребиотик.

Пробиотиците са жизненоважни микроорганизми, които са изключително необходими за микробния баланс на стомашно-чревния тракт, за защитата на организма от болестотворни бактерии и за правилното и ефективно храносмилане .

Пребиотиците са органични вещества, които осигуряват благоприятни условия за развитието на пробиотиците в стомашно-чревния тракт като подпомагат и засилват действието им. Доказано е, че действието на пробиотиците е по-ефективно, когато е в комбинация с пребиотик. Такъв пребиотик е инулинът, който е комплекс от изцяло разтворими фибри, извлечени от цикорията.

Много научни изследвания доказват, че ежедневната употреба на инулин значително повишава количеството на бифидобактериите в червата и води до понижаване на количеството на патогенни бактерии от рода на Салмонела, Стафилококи и др.Благодарение на факта, че инулинът не се абсорбира в стомаха и тънките черва, както и на някои други фактори, редовният прием на веществото има много ползи за организма:

• намалява на токсичните метаболити

• действа против запек

• намалява чернодробния холестерол и триглицеридите

• нормализира нивата на кръвната захар

• подобрява липидния метаболизъм при пациенти с диабет тип 2

• подобрява абсорбцията на минералите в организма 

Какво са пребиотиците

probiotik lactomax forte
Пробиотик Лактомакс форте

В качеството си на разтворими фибри (преминавайки през тялото създават гел), инулинът не се смила в горната част на храносмилателния тракт , достига дебелото черво непокътнат и става идеална храна за добрите бактерии.Към тези си свойства, инулинът прибавя и още едно незаменимо - намалява способността на организма ни да образува определен вид мазнини.

Пребиотиците са вид несмилаеми хранителни съставки (фибри), които стимулират и активизират определени бактерии в дебелото черво, подобрявайки значително функцията му.Тъй като не се разпада по време на храносмилане на монозахариди, инулинът не повишава нивата на кръвната захар и е предпочитана съставка за хората, които се стремят да регулират диабета си.

Инулинът също така подобрява обмена на липиди - холестерин, триглицериди и фосфолипиди в кръвта.По този начин намалява риска от възникване на сърдечносъдови заболявания, укрепва имунната система и се счита за много добър в борбата с атеросклерозата.

Активизирайки работата на кръвоносната система, инулинът способства и за извеждането на соли на тежките метали от организма.Освен това ускорява изчистването от шлаки и непреработена храна, благодарение на способността му да стимулира чревната перисталтика.

Не на последно място инулинът оказва и имуномодулиращо действие и предпазва черния дроб, като противодейства на появата на онкологични заболявания.

Lactobacillus bulgaricus е от растителен произход и се изолира от зелените растения само на територията на България.За разлика от останалите лактобацили, той отделя D(-) млечна киселина, което определя мощните му антимикробни, антиракови, антиатеросклеротични, антиалергични, антиоксидантни, лъче-защитни и други полезни ефекти. Lactobacillus bulgaricus задължително се развива в симбиоза с друг растителен пробиотик - Streptococcus thermophilus.Съвместното им развитие води до взаимно засилване и балансиране на полезните им ефекти. Растителните Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, приети през устата, силно ускоряват развитието на живеещите в организма на човека и животните Lactobacillus acidophilus.

Самостоятелно Lactobacillus acidophilus трудно се развива, живите клетки лесно умират и не могат да достигнат необходимата доза.

Подобна симбиоза се развива между растителните лактобацили и Bifidobacterium. Първично постъпили с храната и вторично размножили се с тяхна помощ пробиотици достигат дозата, оздравяваща човешкия организъм. 

Lactobacillus acidophilus подпомага дейността на стомашно-чревния тракт, допринася за постигане на храносмилателен комфорт.


Какво не знаем за пробиотиците и пребиотиците? Кога са нужни и за какво помагат?

Важно ли е какъв продукт ще си вземем?

Само за конкретни проблеми ли е подходящ ЛактоМакс Форте?

Ето защо ЛактоМакс форте се използва при:

Още за ЛактоМакс Форте …

Какво са пребиотиците

ЛАКТОМАКС ФОРТЕ
Цена: 14,40 лв. Без данък 12,00 лв.
ЛАКТОМАКС ФОРТЕпробиотик + пребиотик    14 капсули Х 370 mg в блистери в кутия.ЗА КАК..
Показани са от 1 до 1 от 1 (1 страници)